Kevyempi mätidippi ja proteiinikeksit


Juhlakauden raikkain dippi syntyy tällä kertaa kevyemmin sekä samalla proteiinipitoisemmin vaahdotetusta raejuustosta, turkkilaisesta jugurtista sekä tutuista mätidipin aineksista; puna- ja ruohosipulista, sitruunasta sekä mädistä tai merilevävalmisteesta (kasvis). Kaveriksi dippailuun sopii viljattomat (G, L, keto) Ketoinen leivät ja pizzapohjasta paloitellut keksit, molemmissa on yli 17% proteiinia ja samalla tingit hiilareista, sillä hiilihydraatteja niissä noin 3%. Tämä dippi sopii monipuolisesti myös muihin juhlaherkkuihin, kuten lohinappien täytteeksi, minivoileipäkakun kerroksiksi tai blinipizzan koristeeksi.

Tarvitset:

  • Raejuustoa (2dl)
  • Turkkilaista jogurttia (0,5dl)
  • Puna- ja ruohosipulia
  • Sitruuna (tai lime)
  • Tilliä
  • Kurkkua (koristeluun)
  • Ketoinen Viljaton Pizzapohja
  • Ketoinen Viljaton leipänen

Tee näin:

Mätidippi

  • Vaahdota raejuusto tai aja sileäksi sauvasekoittimella, voit myös jättää raejuuston vaahdottamatta, jolloin dipissä on enemmän tekstuuria.
  • Lisää mukaan turkkilaista jogurttia sekä sipulit, tilliä, raastettua sitruunan kuorta ja 1-2 rkl mätiä tai merilevävalmistetta
  • Lisää maun mukaan pippuria ja suolaa
  • Kaada dippi tarjoilukulhoon ja koristele sitruunalla, tillillä sekä kurkulla, lisää lusikan kärjellä mätiä.
  • Optio: Dipin voi tehdä myös creme fraichella tai smetanalla raejuuston ja jugurtin sijasta

Proteiinikeksit ja proteiinileipätikut (gluteeniton, keto)

  • Leikkaa leipäsistä tikkuja, sivele öljyssä ja haluamissasi mausteissa, kuten valkosipulissa
  • Leikkaa pizzapohjista pyöreitä keksejä muotilla tai leikkele veitsellä kolmioiksi. Sivele öljyssä ja lisää haluamisia mausteita, kuten rosmariinia.
  • Paahda tikkuja 5-7 min oikein rapeiksi ja keksejä 4-5 min.

Ketoinen mantelinkuoressa: maku, koostumus ja ravintosisältö, jota ei löydä muualta.

  • Viljaton, Gluteeniton, Laktoositon, Hiivaton, Soijaton
  • Paljon proteiinia ja kuituja sekä hyviä, pehmeitä rasvoja
  • Hiilihydraatteja jopa alle 3%, esimerkiksi leipäviipaleessa alla 1g ja pizzapohjassa alle 3g/kpl
  • Kaupoissa kautta maan
  • HoReCa & Food Service
  • Kuopiolainen Avainlippu-tuote
  • Pakkastuote, gluteeniton leipähylly ja pizzahylly
  • Katso ravintoarvot ja sisältö fi/tuotteemme