MEDIASSA 2022

Finnvera | Yrittäjä selätti pandemian ja terveysmurheet: Nyt viljattoman leivän valmistajat hamuavat ulkomaille. Yhtiö on lähtenyt nopeasti kasvuun ja tähtää jo kansainvälisille markkinoille. Kansainvälistyminen edellyttää rahoitusta ja osaamista. Lue lisää tästä 


Kuopio Health | Jäsenet estradilla: Ketoinen haluaa olla mukana edistämässä terveyttä. Tutkimuksilla halutaankin nyt selvittää, voiko näillä ruokavalioilla myös tukea erilaisten sairauksien hoitoa. Lue lisää tästä


Iltalehti | Sirly Ylläsjärvi jätti viljat pois kuukaudeksi – vaikutukset tuntuivat parissa viikossa: ”Energiatasoni oli tasaisempi ja olo tuntui kevyeltä”. Kokki ja ravintoloitsija Sirly Ylläsjärvi on aina ollut kotimaisen ruoan puolestapuhuja. Hänellä on kuitenkin ollut jo pitkään vaikeita vatsakipuja ja ruoansulatusongelmia. Viljattoman kuukauden aikana Ylläsjärvi kehitteli myös uusia reseptejä Ketoisen tuotteista. Lue artikkeli tästä


Iltalehti | Täydellistä tarjottavaa pikkujouluihin! Viljaton voileipäkakku ja tapasleipäset katoavat hetkessä parempiin suihin Vatsaystävälliset pikkujouluherkut valmistetaan Ketoisen viljattomista leipäsistä. Näitä tarjottavia kannattaa valmistaa kerralla enemmän, sillä ne vievät kielen mennessään. Viljat saattavat aiheuttaa vatsavaivoja muillekin kuin keliaakikoille, joten yhä useampi kaipaa maistuvaa vaihtoehtoa tavalliselle leivälle. Lue artikkeli ja reseptit tästä


Iltalehti | Niina-Marika leipoi viljatonta leipää toipuessaan vakavasta sairaudesta – pian siitä kiinnostuivat kauppiaat, yliopistot ja sairaalat. Proteiinipitoiselle viljattomalle leipäselle olikin niin kova kysyntä, että se otettiin saman tien kauppojen valtakunnalliseen valikoimaan. Lääkärit ja tutkijat näkevät siinä potentiaalia erilaisten sairauksien hoidon tukena. Ketoinen eroaa muista gluteenittomista tuotteista siten, että se on varsin proteiini- ja kuitupitoinen ja sisältää vain vähän hiilihydraatteja. Lue artikkeli tästä 


Kauppakamari | Kaiketon leipä Kuopijosta mualimalle – Ketoinen tähtää Euroopan johtavaksi vatsaystävällisten tuotteiden brändiksi. Yritys savossa kehitetyn leipäsen taustalla suuntasi suoraan kansainvälisille markkinoille ja sen tuotekehitys valjastettiin alusta alkaen tukemaan pitkiä kuljetuksia. Lue artikkeli tästä


Kauppalehti | Kuopion jalkapallomesenaatinkin vakuuttanut Ketoinen sai rahoituksen – ”Euroopan johtava vatsaystävällisten tuotteiden valmistaja vuonna 2025”. Ketoinen on käynnistänyt tuotekehittelyä koskevan yhteistyön Kuopion yliopiston ravitsemustieteen laitoksen kanssa. Toimitusjohtaja Niina-Marika Lahnavik-Hoffren kertoo olleensa jopa hieman yllättynyt, miten nopeasti Suomen merkittävät hotelli- ja ravintola-alan toimijat ovat tarttuneet Ketoisen tuotteisiin. Lue artikkeli tästä (tilaajille)


ViikkoSavo | Innovatiivisen ketoleipäsen kehittänyt Ketoinen Oy liittyy Kuopio Healthiin. Ketogeenista, hiivatonta, gluteenitonta ja viljatonta leipästä valmistava Ketoinen Oy on hyväksytty ensimmäisenä ravitsemusalan yrityksenä osaksi Kuopio Healthia. Kuopio Health on yhteisö, joka on sitoutunut edistämään terveys-, hyvinvointi- ja ravitsemusalan osaamista, tutkimusta ja yhteistyötä. Lue artikkeli tästä


Pääomasijoittajat | Kuopiolaiselle innovaatioleipomolle merkittävä rahoituskierros vauhdittamaan kasvua. Huiman lähtöspurtin tehnyt elintarvikealan kasvuyritys saa rahoituskierroksesta entistä paremmat eväät lähteä ulkomaiden markkinoille. Ketogeeniseen ruokavalioon sopivia viljattomia leipomotuotteita valmistava Ketoinen sai kesäkuussa päätökseen ensimmäisen merkittävän rahoituskierroksensa. Lue lisää tästä


Yrittäjät | Kuopion Nuori Yrittäjä -palkinto Ketoinen Oy:n kolmikolle. ”Harvoin on Nuori Yrittäjä -tunnustuksen saajan valinta ollut yhtä helppoa kuin tänä vuonna”. Kova kasvuvauhti ei olisi ollut mahdollista ilman hyviä verkostoja ja upeita asiantuntijoita. Lue lisää tästä


MEDIASSA 2021

Kauppalehti | Alle vuodessa nyrkkipajasta kansainvälisille markkinoille: Rakettimaisesti kasvanut Ketoinen rakentaa parhaillaan Suomen suurinta ”ketoleipomoa”, joka mahdollistaa miljoonatuotannon. Lue artikkeli (tilaajille)


Kauppalehti | Läheltä piti -tilanne sairaalassa johti yrittäjän läpimurtoon – ”Enää ei pelota mikään”, sanoo ketogeenisen leivän kehittäjä. Lue artikkeli (tilaajille)


Taste Savo / European Region of Gastronomy Awarded Kuopio | Ketoisen viljaton Leipänen hurmaa jo ensipuraisulla. Parhaat innovaatiot lähtevät kytemään usein omista arjen havainnoista ja tarpeesta. Leipästä lähdettiin aluksi kehittämään ravintolamaailmaa ajatellen, mutta pian tajuttiin, että tuote täytyy saada myös kuluttajamyyntiin. Ketoisen Leipänen valmistetaan kananamunasta, juustosta, pellavansiemenistä, mantelijauheesta, perunakuidusta ja suolasta ilman turhia lisäaineita. Lue lisää blogista


Savon Sanomat | Räjähdysmäisesti startannut kuopiolainen Ketoinen yhteistyöhön kansainvälisen leipomojätin kanssa – soitto ulkoministeriöstä herätti huomaamaan, että nyt ollaan isojen asioiden äärellä. Lue artikkeli tästä (tilaajille) 


YLE | Pandemia ja omat terveyshuolet olivat kaataa yrittäjän – sitten syntyi idea leivästä, jota halutaan nyt kaikkialle Suomeen. Sairauslomalla oli aikaa miettiä uusia toimintatapoja ravintolan pyörittämisessä. Hoidon ja lääkityksen ohella hän alkoi etsiä keinoja oman jaksamisen ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Muutos proteiinipitoiseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon auttoi. Kun olo alkoi kohentua, syntyi uusi liikeidea. Olisiko mahdollista kehittää uusi ketogeeninen tuote, josta hän itse ja myös ravintola hyötyisi? Lue artikkeli tästä


ViikkoSavo | Kuopiosta keto-leipää koko Suomeen – ”Keskustelu lähti suoraan siitä, milloin saisimme tuotetta hyllyyn”. Pian niin Kuopiossa kuin vaikkapa Helsingissä saadaan kaupan hyllyiltä savolaista, täysin viljatonta, laktoositonta ja gluteenitonta leipää. Lue artikkeli tästä


Savon Sanomat | Vuoden Mirkku ideoi menestystuotteen keskellä koronapandemiaa. Suomen Markkinointiliiton alajaos Mark Kuopio huomioi vuosittain jonkun markkinoinnissa aktiivisesti ja innovatiivisesti toimivan hyvän tyypin. Lahnavik-Hoffren ideoi menestystuotteen Ketoisen keskellä koronapandemiaa ja onnistui myymään ajatuksen Suomen suurimpiin elintarvikeketjuihin. Viljaton ja gluteeniton leipä löysi tiensä hetkessä valtakunnan levitykseen. Lue artikkeli tästä 


Ammattikeittiö | Artesaanitason keto-leipää joka kotiin. Ketoisen toiminta-ajatuksena on palvella kuluttajaporrasta, mutta myös ammattikeittiöitä laajemminkin. Tuote on poikinut runsaasti positiivista asiakaspalautetta ja uusia ideoita. Ketoinen leipäsen kohdalla kyse on artesaanikokin omaan ravintolaansa kehittämästä tuotteesta, joka taipuu moneen. Se kestää myös korkeita lämpötiloja, ja käy sekä leivittämiseen että krutonkien valmistukseen. Lue artikkeli tästä


Videot ja uutiset

Radio ja podcastit