Lempeän aromikas valkosipulilevite

Tämä samettisen pehmeä ja täyteläisen makuinen levite sopii leivän päälle, mausteeksi keittoihin tai vaikkapa salaattiin mehevyyttä ja makua tuomaan. Kokeile, ihastu ja lähde makumatkalle Italiaan!

  1. Kuori n. 20 kpl valkosipulin kynsiä tai kuori ja paloittele 5 kpl kokonaisia valkosipuleita pieneen kattilaan.
  2. Kaada päälle rypsiöljyä niin, että valkosipulit peittyvät. 
  3. Lämmitä öljy-sipuliseosta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia niin, että sipulit pehmenevät, mutta eivät ruskistu. 
  4. Lopeta kuumennus, kun valkosipulin kynnet halkeavat helposti veitsellä leikattaessa. Anna seoksen jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
  5. Soseuta öljy-valkosipuliseos sauvasekoittimella pehmeäksi soseeksi.
  6. Sekoita 1 pkt ricotta-juustoa ja ja 1 dl sipulisosetta keskenään. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Valkosipuli-öljy tahna säilyy jääkaapissa n. 1 viikon. Ricottaan sekoitettu valmis leivite säilyy jääkaapissa n. 2 vrk.

Paahdettu kasviskeitto kotijuustolla

Sadonkorjuun vihannekset kypsyvät aromikkaiksi uunissa paahtaen. Kokoa pellillinen suosikkikasviksiasi ja nauti keitto kotijuuston ja paahdetun Ketoinen viljaton leipänen viipaleiden kera.

Kokoa pellille paloiteltuja kasviksia. Rakastamme juuri nyt näitä sadon kasviksia:

  • Kesäkurpitsa
  • Kukkakaali
  • Sipuli ja valkosipuli
  • Paprikat
  • Tomaatit

Laita pellille kasvisten kanssa muutama voinokare, oliivi- tai rypsiöljyä sekä suolaa ja pippuria.

  • Paahda pellillistä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. 

Viimeistele keitto blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää soseutusvaiheessa nämä ainekset:

  • uunisssa paahdetut kasvikset
  • n. 3 dl kasvislientä
  • 1/2 pkt philadelphia-tuorejuustoa
  • ripaus suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
  • lisäksi tuoretta korianteria tai persiljaa

Murenna keiton päälle kotijuustoa ja nauti rapeaksi paahdettujen Ketoinen Viljaton leipänen viipaleiden kera.

Ketoinen voileipäkakku

Loihdi Ketoinen leipäviipaleista gluteeniton, mehevä ja herkullinen voileipäkakku joka maistuu kaikille.

Voitele leipäviipaleet suosikkituorejuustollasi (maustettu tai maustamaton), valitse päätäyte (esimerkiksi kylmäsavulohi, lihaleikkele, avokado, kananmuna, katkaravut) ja raikastavat lisätäytteet (paprikat, kurkku, rapeat salaatit, sipuli) ja lisähöysteet (siemenet, maustee ja pähkinät).

Asettele voidellut viipaleet tiiviisti kelmulla vuorattuun vuokaan ja täytteet kerroksittain leipäkerrosten väliin.

Anna maustua jääkaapissa 4-24 tuntia. Kumoa kakku tarjoulualuselle ja koristele kasviksilla, siemenillä ja täytteessä käytetyillä aineksilla.

Mansikka-ricotta naposteluleivät

Paahda Ketoinen Viljaton leipänen viipaleet rapeiksi pannulla tai leivänpaahtimessa. 

Voitele jäähtyneet viipaleet ricotta-juustolla, päällystä mansikkaviipaleilla ja rouhaise päälle ripaus mustapippuria.

Ketoinen
Steak Sandwich

Ruokaisa ja gluteeniton herkkuleipänen syntyy aromaattisista tomaateista, laadukkaasta pihvistä ja pehmeästä mozzarellasta.

Täytä rapeaksi paahdetut leipäset mozzarellalla, kypsillä tomaateilla ja mediumiksi kypsennetyllä naudan ulkofileellä. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella ruohosipulilla.