Viljattomat ritarit voi myös halutessaan valmistaa sokerittomana tai kevyempänä proteiinipitoisempana herkkuna hieman raaka-aineita vaihtelemalla. Ketoinen ritari on jo valmiiksi viljaton, hiivaton ja gluteeniton herkku, hiilihydraattitietoisille sopiva (alle 1g/pala) sekä proteiinin (5 g proteiinia/pala) lähde makoisessa muodossa.
Tarvitset
- Ketoinen Viljaton leipänen 1-4 kpl
- Maitoa
- Voita paistamiseen
- Sokeria tai sokeritonta makeutusta
- Vaniljaa tai vaniljauutetta
- Hilloa ja tuoreita marjoja
- Lisäksi kanelia ja kardemummaa
Tee näin
- Sekoita kulhossa maito, vanilja, makeutus. Lisää joukkoon vielä halutessasi kardemummaa ja kanelia.
- Laita pannu lämpenemään ja lisää pannulle noin teelusikallinen voita.
- Pyöräytä Ketoinen leipäset maidossa ja anna vetäytyä muutama minuutti.
- Paahda leipäset kuumalla pannulla molemmin puolin kunnes pinta kullanruskea ja rapea.
- Asettele leipäset lautaselle ja annostele muutama ruokalusikallinen hilloa päälle.
- Viimeistele vielä kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
Vinkit
- Vähemmän sokeria
- Voit käyttää makeuttamatonta hilloa tai tehdä hillon marjoista ja chian-siemenistä, joilloin tuoreet marjat ja siemenet tuovat myös annokseen lisää kuitua.
- Voit käyttää sokerin sijaan valitsemaasi sokeriton makeutusta.
- Enemmän proteiinia ja vaihtelua
- Kermavaahdon sijaan kokeile rahkaa – valmiiksi maustettua tai mausta itse esimerkiksi vaniljalla, marjoilla tai marjajauheella.
Ketoinen mantelinkuoressa: maku, koostumus ja ravintosisältö, jota ei löydä muualta.
- Viljaton
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Hiivaton
- Soijaton
- Kaupoissa kautta maan
- HoReCa & Food Service
- Kuopiolainen Avainlippu-tuote
- Pakkastuote, gluteeniton leipähylly
- Hiilihydraattia 2-3g/100g
- Proteiinia 17-18g/100
- Kuitua 6-8g/100g
- Hyviä rasvoja; Manteli, pellavansiemen, perunakuitu, kananmuna
- Katso ravintoarvot ja sisältö ketoinen.fi/tuotteemme