Ketoinen persikka-feta ja avocado-kukkakaali leipäset


Raikkaan värikkäät kasvisleipäset ovat sekä täynnä makua että ravinteita ja vievät ajatukset aurinkoisiin kesäpäiviin. Reseptin on luonut sosiaalisen median vaikuttaja, yrittäjä ja podcastaaja Anni Griinari. Anni haluaa tehdä arjessaan vastuullisia valintoja, ja suuria intohimoja hänelle ovat etenkin ruoanlaitto (varsinkin kasvispainotteiset ruoat), viherpeukalointi, lukeminen sekä taide – henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin panostamisen lisäksi.

Persikka-feta -leipänen:

Nämä leipäset ovat kevät/kesäjuhlien varsinainen hittiruoka! Persikan makeus yhdistettynä aromikkaan fetajuuston kanssa on pettämätön combo. Ketoinen viljattomat leipäset sopivat tämän makuparin kanssa täydellisesti yhteen – näiden valmistus on helppoa ja nopeaa! Persikoiden etuna ovat mahtavan maun lisäksi kuidut, runsaat vitamiinit (C, A, E), niasiini, kalium, mangaani ja fosfori.
Näin teet:
  • Paista viipaloidut persikat hunajan kanssa pannussa (matalalla lämmöllä) pehmeiksi.
  • Paahda Ketoinen paahtoleivät leivänpaahtimessa, pannulla tai grillissä.
  • Asettele persikat Ketoinen viljattomien leipästen päälle.
  • Murusta päälle fetajuusto.
  • Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja basilican/mintun lehdellä.

Avocado-kukkakaali -leipänen:

Nämä leipäset ovat loistava aamiaisvinkki tai mainio välipalatarjottava koko perheelle! Täyteläinen avocadotahna sopii kukkakaalin kaveriksi mainiosti. Kukkakaali tuo mukavaa tekstuuria kokonaisuuteen ja sitruunamehu raikastaa kokonaisuuden, sekä vie makuelämyksen aivan uudelle tasolle. Ketoinen viljattomat leipäset ovat tämän yhdistelmän täydellinen kaveri – kokeile vaikka! Kukkakaali pitääkin sisällään monia B-ryhmän vitamiineja sekä foolihappoa. Tämän lisäksi kukkakaalista saa C-, K- ja E-vitamiinia, sekä tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia, fosforia, kaliumia ja mangaania.
Näin teet:
  • Paahda Ketoinen paahtoleivät leivänpaahtimessa, pannulla tai grillissä.
  • Levitä Ketoinen viljattomien leipästen päälle avodado-tahnaa.
  • Lisää päälle kukkakaalin nuppuja.
  • Viimeistele sitruunamehulla ja rouhaisulla mustapippuria.

Avocado-uppomuna -sämpylät:

Näihin ylellisen maukkaisiin ja ilmaviin aamiaissämpylöihin tulet rakastumaan! Ketoinen viljaton sämpylä sopii täydellisesti avocadotahnan ja uppomunan kaveriksi. Nämä ovat niin maukkaita, että näitä kehtaa tarjota jopa juhlissa ravitsevana ja terveellisenä, suolaisena tarjottavana. Avokadosta saa pehmeyden rasvojen lisäksi myös sydämen, hermoston ja lihasten toiminnalle tärkeää kaliumia sekä B-, E- ja K-vitamiineja.
Näin teet:
  • Paahda Ketoinen sämpylöitä leivänpaahtimessa, pannulla tai grillissä.
  • Halkaise sämpylät ja levitä sämpylän molemmille puolille avocadotahnaa.
  • Valmista uppomunat kattilassa ja lisää ne sämpylöiden vällin.
  • Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja yrttisuolaa.