Ketoinen miniburgerit ylikypsällä naudalla
Tarvitset: Ketoinen sämpylät, ylikypsää nautaa (Ketoinen suosittelee Pesolan Pihvilihaa), Hunaja-kanelimarinoitua punasipulia, pikkelöityä porkkanaa, salaattia ja jogurttikastiketta. Resepti on neljälle hengelle.
Reseptin on luonut Taste Savo European Region of Gastronomy Awarded Kuopio & MKN Itä-Suomi
Valmistusohje
- Laita ylikypsä nauta lämpenemään uuniin
- Valmista sen jälkeen marinoitu punasipuli ja pikkelöity porkkana sekä jogurttikastike
- Huuhtele salaatit, lämmitä Ketoisen sämpylät
- Kokoa sämpylät: voitele Ketoisen sämpylän pohja jogurttikastikkeella. Laita salaatinlehti päälle. Lisää sen jälkeen ylikypsä nauta, marinoitu sipuli ja pikkelöity porkkana. Voitele sämpylöiden kannet ja laita täytteiden päälle.
Nauti heti!
Ylikypsää nautaa
- Haudutusliemi
- 3 dl lihalientä
- suolaa, mustapippuria
- 300 g valmiiksi kypsennettyä ylikypsää nautaa.
- Pesolan Pihviliha on iisalmelainen lähilihan tuottaja. Vuonna 2016 se palkittiin K-Ruoka -ketjun Vuoden lähituottajana. Laadukas Pesolan liha on Pohjois-Savossa kasvatettua lähiruokaa, joka kasvaa puhtaassa idylisessä maalaismaisemassa luomupelloilla.
- Pesolan Charolaisrotuiset naudat ruokitaan herne-apila-timotei -säilörehuseoksella, joka korjataan omilta luomupelloilta, sekä rehuohralla. Lue lisää
- Pesolan Pihviliha on iisalmelainen lähilihan tuottaja. Vuonna 2016 se palkittiin K-Ruoka -ketjun Vuoden lähituottajana. Laadukas Pesolan liha on Pohjois-Savossa kasvatettua lähiruokaa, joka kasvaa puhtaassa idylisessä maalaismaisemassa luomupelloilla.
- Lämmitä uuni 200 C. Tee haudutusliemi.
- Laita liha uuninkestävään vuokaan, kaada haudutusliemi päälle ja lämmitä uunissa noin kahdenkymmenen minuutin ajan.
Hunaja-kanelimarinoitu punasipuli
- 1 punasipuli
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 0,5 dl etikkaa, esim. omenaviinietikkaa
- 0,5 dl vettä
- 1 tl kanelia
- ¼ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- Kuori ja leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.
- Tee marinadi – sekoita öljy, hunaja, etikka ja kaneli hyvin sekoittaen. Lisää vesitilkka seoksen joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
- Kaada marinadi kannallisen astian pohjalle. Lisää joukkoon sipulirenkaat. Sulje kansi ja ravistele marinadi sipulirenkaiden joukkoon.
- Anna sipulien maustua kylmässä sen aikaa, kun valmistat muuta. Sipulit voi myös marinoida ennakkoon, esimerkiksi edellisenä iltana.
Pikkelöity porkkana
- 2 kpl porkkanaa
- 0,5 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanoista ohuita nauhoja, esimerkiksi juustohöylällä. Laita porkkanat kuuman kestävään kannelliseen astiaan. Tee pikkelöintiliemi – laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä niin, että sokeri sulaa. Seoksen ei tarvitse kiehahtaa. Kaada valmis liemi porkkanoiden päälle ja anna maustua. Säilytä pikkelöidyt porkkanat kylmässä.
Jogurttikastike
- 300 g turkkilaista jogurttia
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ pnt tuoretta timjamia
- 0,5 tl suolaa
- Mustapippuria myllystä
- Hienonna timjami ja valkosipuli ja laita astiaan. Lisää joukkoon jogurtti, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kastike kylmään maustumaan noin 15 minuutin ajaksi.
Ketoinen mantelinkuoressa: maku, koostumus ja ravintosisältö, jota ei löydä muualta.
- Viljaton
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Hiivaton
- Soijaton
- Kaupoissa kautta maan
- HoReCa & Food Service
- Kuopiolainen Avainlippu-tuote
- Pakkastuote, gluteeniton leipähylly
- Hiilihydraattia 2-3g/100g
- Proteiinia 17-18g/100
- Kuitua 6-8g/100g
- Hyviä rasvoja; Manteli, pellavansiemen, perunakuitu, kananmuna
- Katso ravintoarvot ja sisältö ketoinen.fi/tuotteemme