Ketoinen miniburgerit ylikypsällä naudalla


Ketoinen miniburgerit ylikypsällä naudalla

Tarvitset: Ketoinen sämpylät, ylikypsää nautaa (Ketoinen suosittelee Pesolan Pihvilihaa), Hunaja-kanelimarinoitua punasipulia, pikkelöityä porkkanaa, salaattia ja jogurttikastiketta. Resepti on neljälle hengelle.

Reseptin on luonut Taste Savo European Region of Gastronomy Awarded Kuopio & MKN Itä-Suomi

Valmistusohje

  • Laita ylikypsä nauta lämpenemään uuniin
  • Valmista sen jälkeen marinoitu punasipuli ja pikkelöity porkkana sekä jogurttikastike
  • Huuhtele salaatit, lämmitä Ketoisen sämpylät
  • Kokoa sämpylät: voitele Ketoisen sämpylän pohja jogurttikastikkeella. Laita salaatinlehti päälle. Lisää sen jälkeen ylikypsä nauta, marinoitu sipuli ja pikkelöity porkkana. Voitele sämpylöiden kannet ja laita täytteiden päälle.
    Nauti heti!

Ylikypsää nautaa

  •  Haudutusliemi
  • 3 dl lihalientä
  • suolaa, mustapippuria
  • 300 g valmiiksi kypsennettyä ylikypsää nautaa.
    • Pesolan Pihviliha on iisalmelainen lähilihan tuottaja. Vuonna 2016 se palkittiin K-Ruoka -ketjun Vuoden lähituottajana. Laadukas Pesolan liha on Pohjois-Savossa kasvatettua lähiruokaa, joka kasvaa puhtaassa idylisessä maalaismaisemassa luomupelloilla.
    •  Pesolan Charolaisrotuiset naudat ruokitaan herne-apila-timotei -säilörehuseoksella, joka korjataan omilta luomupelloilta, sekä rehuohralla.  Lue lisää
  • Lämmitä uuni 200 C. Tee haudutusliemi.
  • Laita liha uuninkestävään vuokaan, kaada haudutusliemi päälle ja lämmitä uunissa noin kahdenkymmenen minuutin ajan.

Hunaja-kanelimarinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 dl etikkaa, esim. omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 tl kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  1. Kuori ja leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.
  2. Tee marinadi – sekoita öljy, hunaja, etikka ja kaneli hyvin sekoittaen. Lisää vesitilkka seoksen joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
  3. Kaada marinadi kannallisen astian pohjalle. Lisää joukkoon sipulirenkaat. Sulje kansi ja ravistele marinadi sipulirenkaiden joukkoon.
  4. Anna sipulien maustua kylmässä sen aikaa, kun valmistat muuta. Sipulit voi myös marinoida ennakkoon, esimerkiksi edellisenä iltana.

Pikkelöity porkkana

  • 2 kpl porkkanaa
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä

Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanoista ohuita nauhoja, esimerkiksi juustohöylällä. Laita porkkanat kuuman kestävään kannelliseen astiaan. Tee pikkelöintiliemi – laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä niin, että sokeri sulaa. Seoksen ei tarvitse kiehahtaa. Kaada valmis liemi porkkanoiden päälle ja anna maustua. Säilytä pikkelöidyt porkkanat kylmässä.

Jogurttikastike

  • 300 g turkkilaista jogurttia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ pnt tuoretta timjamia
  • 0,5 tl suolaaMustapippuria myllystä

Hienonna timjami ja valkosipuli ja laita astiaan. Lisää joukkoon jogurtti, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kastike kylmään maustumaan noin 15 minuutin ajaksi.