Viljaton Ketoinen värikäs kasvisvoileipäkakku


Värikkäässä voileipäkakussa on kontrasteja niin maussa kuin ulkonäössä. Raikas herne-minttu tzatzikitäyte saa vastapainoa paahdetulta punajuuri-paprika hummukselta. Kakku on viljaton ja gluteeniton, laktoositon sekä hiivaton, joten se sopii monelle juhlavieraalle. Yhdessä Ketoinen viipaleessa on alle gramma hiilihydraattia ja 5 g proteiinia.

Tarvitset

  • Kerrokset
    • 1,5 pkt viljaton Ketoinen pizzapohja (n 12 palaa/pakkaus)
    • Optio: kasvisliemi kostutukseen
  • Täyte 1
    • Esikeitettyjä punajuuria 3kpl
    • Pientä paprikaa n. 1-3 kpl
    • Hummusta n 200g
  • Täyte 2
    • Herneitä 100g
    • Tzatziki 200g
    • Fetaa 150g
    • Minttua
    • Punasipulia
    • Kevätsipulia
  • Koristelu
    • 1 prk (n. 200g) mascarponejuustoa
    • 1prk (n 120g) smetanaa tai creme fraiche
    • Minttua, kevätsipulia ja basilikaa
    • Pieniä tomaatteja ja pinjansiemeniä

Tee näin

  • Lämmitä viljattomat leipäset uunissa tai airfryerissa n 2-3 min 180c tai sulata huoneenlämmössä.
  • Tee täyteet
    • Paahda punajuuret ja paprikat. Soseuta esimerkiksi monitoimikoneessa hummuksen kanssa tahnaksi.
    • Soseuta yrtit, herneet, tzaziki ja feta mousseksi.
    • Lado kerroksittain leipäviipaleet ja eriväriset täytteet vuorotellen. Kostuta leivät halutessassasi kasvisliemellä. Voit tehdä halutessasi vuokaan tai tukea kakun hammastikuilla.
    • Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Koristele kakku mascarpone ja smetana/creme fraiche kuorrutteella.
    • Lisää päälle yrttejä, tomaatteja ja pinjansiemeniä sekä murusta loput fetajuustosta.