Värikkäässä voileipäkakussa on kontrasteja niin maussa kuin ulkonäössä. Raikas herne-minttu tzatzikitäyte saa vastapainoa paahdetulta punajuuri-paprika hummukselta. Kakku on viljaton ja gluteeniton, laktoositon sekä hiivaton, joten se sopii monelle juhlavieraalle. Yhdessä Ketoinen viipaleessa on alle gramma hiilihydraattia ja 5 g proteiinia.
Tarvitset
- Kerrokset
- 1,5 pkt viljaton Ketoinen pizzapohja (n 12 palaa/pakkaus)
- Optio: kasvisliemi kostutukseen
- Täyte 1
- Esikeitettyjä punajuuria 3kpl
- Pientä paprikaa n. 1-3 kpl
- Hummusta n 200g
- Täyte 2
- Herneitä 100g
- Tzatziki 200g
- Fetaa 150g
- Minttua
- Punasipulia
- Kevätsipulia
- Koristelu
- 1 prk (n. 200g) mascarponejuustoa
- 1prk (n 120g) smetanaa tai creme fraiche
- Minttua, kevätsipulia ja basilikaa
- Pieniä tomaatteja ja pinjansiemeniä
Tee näin
- Lämmitä viljattomat leipäset uunissa tai airfryerissa n 2-3 min 180c tai sulata huoneenlämmössä.
- Tee täyteet
- Paahda punajuuret ja paprikat. Soseuta esimerkiksi monitoimikoneessa hummuksen kanssa tahnaksi.
- Soseuta yrtit, herneet, tzaziki ja feta mousseksi.
- Lado kerroksittain leipäviipaleet ja eriväriset täytteet vuorotellen. Kostuta leivät halutessassasi kasvisliemellä. Voit tehdä halutessasi vuokaan tai tukea kakun hammastikuilla.
- Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Koristele kakku mascarpone ja smetana/creme fraiche kuorrutteella.
- Lisää päälle yrttejä, tomaatteja ja pinjansiemeniä sekä murusta loput fetajuustosta.