Viljaton Ketoinen Skågen voileipäkakku


Raikas sitruunainen ja yrttinen skågenkakku kruunaa juhlapöydän. Monelle sopiva näyttävä pyöreä voileipäkakku valmistuu Ketoinen viljattomista pizzapohjista. Mikäli teet pienemmän kakun, niin puolita ohjeen täytteet. Ketoinen viljaton pizzapohja sisältää 2,9g hiilihydraattia, 17,2g proteiinia ja 3,7g kuitua sekä se on gluteeniton, laktoositon sekä hiivaton.

Tarvitset

  • Kerrokset
    • 2 pkt viljaton Ketoinen pizzapohja (2kpl pakkaus)
    • Optio: kalaliemi tai kasvisliemi kostutukseen
  • Täyte
    • Sitruunaa ja limeä
    • Tilliä ja herneenversoja
    • Ruohosipulia
    • Kurkkua
    • Punasipulia
    • Keltaista paprikaa
    • 2 pussia isoja ja pieniä katkarapuja (180 + 180g)
    • 1 prk (n 200g) maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 prk (n 120g) smetanaa tai creme fraiche
  • Koristelu
    • 1 prk (n. 200g) mascarponejuustoa
    • 1prk (n 120g) smetanaa tai creme fraiche
    • Sitruunaa ja limeä
    • Tilliä ja herneenversoja
    • Kevätsipulia
    • Katkarapua ja kylmäsavulohta

Tee näin

  • Lämmitä pizzapohjat uunissa tai airfryerissa n 4-6 min 180c.
  • Tee täyte
    • Hienonna kasvikset ja yrtit, raasta joukkoon limen ja sitruunan kuorta sekä purista niistä mehua.
    • Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan, käytä täytteeseen pienet katkaravut.
    • Yhdistä tuorejuusto ja smetana sekä muut täytteet.
    • Viipaloi kurkusta ohuita siivuta juustohöylällä.
    • Lado kerroksittain pizzapohjat (kostuta halutessasi), täyte ja kurkkusiivut.
    • Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Voit lisätä pienen painon kakulle.
    • Koristele kakku mascarpone ja smetana/creme fraiche kuorrutteella.
    • Lisää isoja katkarapuja, yrttejä, limen ja sitruunan viipaleita sekä kylmäsavulohesta tehtyjä ruusuja kakun päälle.