Unelmien viljaton Ketoinen aamupalaleipänen


Aamupalalla ja brunssilla maistuu aivan ihana viljaton leipänen uppomunalla, avokadolla ja vuohenjuustolla. Sirly Ylläsjärvi on on laatua arvostava intohimoinen, TV:stäkin tuttu huippukokki Yllästunturin kupeesta. Vietimme Sirlyn kanssa viljattoman kuukauden, lue siitä lisää Iltalehden artikkelista. Viljattoman kuukauden aikana Ylläsjärvi kehitteli myös uusia reseptejä tuotteistamme. Seuraa Sirlyä ja löydä ihania uusia reseptejä Instagramissa & TikTokissa.

Unelmien viljaton Ketoinen aamupalaleipänen

  • 2 kpl Ketoinen viljaton sämpylä (neljä palaa)
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 4 rkl vuohenjuustoa
  • 4 tl punasipuli hilloketta
  • 1 iso avocado
  • lehtikaalia tai salaattia
  1. Ota iso laakea kattila ja laita sinne vettä vajaaseen puoleen kattilaan.
  2. Laita joukkoon etikka ja nosta lämpö kiehuvaksi.
  3. Ota neljä lasia ja laita kananmunat laseihin.
  4. Laske veden lämpötila niin, että se poreilee ihan vähän. Kiehuva vesi hajottaa uppomunan.
  5. Tee veteen pyörre ja kaada kananmuna yksi kerrallaan pyörteeseen. Jos olet kokematon, valmista yksi muna kerralla niin onnistut varmasti.
  6. Anna munan olla vedessä 4 minuutin ajan ja nosta sitten pois.
  7. Leikkaa sämpylöiden kannesta pieni siivu pois jotta sämpylä pysyy lautasella eikä keikkaa.
  8. Leikkaa avocado siivuiksi.
  9. Paahda sämpylät ja aloita rakentaminen: Pohjalle 1 rkl vuohenjuustoa, sitten 1 tl punasipuli hilloketta, avocadon siivuja sekä uppomuna.
  10. Viimeistele suolalla ja syötävillä kukilla.