Sadonkorjuun vihannekset kypsyvät aromikkaiksi uunissa paahtaen. Kokoa pellillinen suosikkikasviksiasi ja nauti keitto kotijuuston ja paahdetun Ketoinen viljaton leipänen viipaleiden kera.
Kokoa pellille paloiteltuja kasviksia. Rakastamme juuri nyt näitä sadon kasviksia:
- Kesäkurpitsa
- Kukkakaali
- Sipuli ja valkosipuli
- Paprikat
- Tomaatit
Laita pellille kasvisten kanssa muutama voinokare, oliivi- tai rypsiöljyä sekä suolaa ja pippuria.
- Paahda pellillistä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Viimeistele keitto blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää soseutusvaiheessa nämä ainekset:
- uunisssa paahdetut kasvikset
- n. 3 dl kasvislientä
- 1/2 pkt philadelphia-tuorejuustoa
- ripaus suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
- lisäksi tuoretta korianteria tai persiljaa
Murenna keiton päälle kotijuustoa ja nauti rapeaksi paahdettujen Ketoinen Viljaton leipänen viipaleiden kera.