Paahdettu kasviskeitto kotijuustolla


Sadonkorjuun vihannekset kypsyvät aromikkaiksi uunissa paahtaen. Kokoa pellillinen suosikkikasviksiasi ja nauti keitto kotijuuston ja paahdetun Ketoinen viljaton leipänen viipaleiden kera.

Kokoa pellille paloiteltuja kasviksia. Rakastamme juuri nyt näitä sadon kasviksia:

  • Kesäkurpitsa
  • Kukkakaali
  • Sipuli ja valkosipuli
  • Paprikat
  • Tomaatit

Laita pellille kasvisten kanssa muutama voinokare, oliivi- tai rypsiöljyä sekä suolaa ja pippuria.

  • Paahda pellillistä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Viimeistele keitto blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää soseutusvaiheessa nämä ainekset:

  • uunisssa paahdetut kasvikset
  • n. 3 dl kasvislientä
  • 1/2 pkt philadelphia-tuorejuustoa
  • ripaus suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
  • lisäksi tuoretta korianteria tai persiljaa

Murenna keiton päälle kotijuustoa ja nauti rapeaksi paahdettujen Ketoinen Viljaton leipänen viipaleiden kera.