Raikkaat ja marjaisen makeat viljattomat bagelit vievät sekä herkkuhimon että kielen mennessään. Kokeile kesäpäivänä mökillä tai ota mukaan vaikka piknikille. Koristele syötävillä kukilla ja mansikoilla.
- 1-2 Ketoinen viljatonta bagelia
- 2 dl kermaa
- 2-3 rkl mascarponea
- 1rkl luomu appelsiinin kuorta
- 1tl luomusitruunan kuorta
- vaniljaa/vaniljasokeria
- 1 dl mustikoita & mansikoita
- makeuttamatonta hilloa
Tee näin
- Paahda Ketoinen bagel leivänpaahtimessa tai pannulla.
- Ota iso kulho valmiiksi. Mittaa kulhoon noin 1 dl kermaa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Lusikoi sitten joukkoon muutama ruokalusikallinen mascarponea. Vatkaa kevyesti, kunnes kerma ja mascarpone sekoittuneet tasaiseksi massaksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljasta siemenet ja lisää joukkoon.
- Huuhtele appelsiini ja sitruuna. Raasta noin noin 1 rkl appelsiinin kuorta sekä 1 tl sitruunan kuorta mascarpone-kerman joukkoon sekaan.
- Pilko mansikoita viipaleiksi ja lisää massaan. Sekoita varovasti nostellen.
- Ota paahdettu bagel paahtimesta ja levitä päälle makeuttamatonta hilloa molemmille kansille.
- Nosta mascarponemoussea bageleiden päälle ja lisää päälle vielä haluamasi määrä tuoreita marjoja esimerkiksi pensasmustikoita.
- Raasta pinnalle halutessasi vielä tummaa suklaata.
- Nauti kesäpäivänä mökillä tai ota mukaan vaikka picnic evääksi. Koristele syötävillä kukilla ja mansikoilla.