Ketoinen sitruuna-mascarpone bagel


Raikkaat ja marjaisen makeat viljattomat bagelit vievät sekä herkkuhimon että kielen mennessään. Kokeile kesäpäivänä mökillä tai ota mukaan vaikka piknikille. Koristele syötävillä kukilla ja mansikoilla.

  • 1-2 Ketoinen viljatonta bagelia
  • 2 dl kermaa
  • 2-3 rkl mascarponea
  • 1rkl luomu appelsiinin kuorta
  • 1tl luomusitruunan kuorta
  • vaniljaa/vaniljasokeria
  • 1 dl mustikoita & mansikoita
  • makeuttamatonta hilloa

Tee näin

  • Paahda Ketoinen bagel leivänpaahtimessa tai pannulla. 
  • Ota iso kulho valmiiksi. Mittaa kulhoon noin 1 dl kermaa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  • Lusikoi sitten joukkoon muutama ruokalusikallinen mascarponea. Vatkaa kevyesti, kunnes kerma ja mascarpone sekoittuneet tasaiseksi massaksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljasta siemenet ja lisää joukkoon.
  • Huuhtele appelsiini ja sitruuna. Raasta noin noin 1 rkl appelsiinin kuorta sekä 1 tl sitruunan kuorta mascarpone-kerman joukkoon sekaan.
  • Pilko mansikoita viipaleiksi ja lisää massaan. Sekoita varovasti nostellen.
  • Ota paahdettu bagel paahtimesta ja levitä päälle makeuttamatonta hilloa molemmille kansille. 
  • Nosta mascarponemoussea bageleiden päälle ja lisää päälle vielä haluamasi määrä tuoreita marjoja esimerkiksi pensasmustikoita.
  • Raasta pinnalle halutessasi vielä tummaa suklaata.
  • Nauti kesäpäivänä mökillä tai ota mukaan vaikka picnic evääksi. Koristele syötävillä kukilla ja mansikoilla.