Viljaton Ketoinen voileipäkakku


Se on vihdoin täällä, nimittäin viljaton voileipäkakku! Viljaton voileipäkakku kätkee sisäänsä herkullisen savulohitäytteen. Reseptin on tehnyt Sirly Ylläsjärvi, joka on on laatua arvostava intohimoinen, TV:stäkin tuttu huippukokki Yllästunturin kupeesta. Poimi lisää reseptivinkkejä Iltalehden artikkelista. Seuraa Sirlyä ja löydä ihania uusia reseptejä Instagramissa & TikTokissa.

Tarvitset

  • 2 pkt Ketoinen viljatonta paahtoleipää
  • 600 g tuorejuustoa
  • 400 g creme fraiche
  • 500g lämminsavukirjolohta
  • 200g kylmäsavukirjolohta
  • 2 dl tilliä
  • 1 punasipuli
  • 2 sitruunan mehut
  • 50 g kirjolohen mätiä koristeeksi
  • 100 g hillosipuleita
  • Suolaa ja pippuria
  • Timjamia koristeiksi
  • Kumkvatteja tai sitruunan siivuja koristeeksi.

Täyte:
Pilko sipuli ja tilli oikein hienoksi. Sekoita 200g tuorejuusto, 400 Creme Fraichea, koko lämminsavukala sekaisin tahnaksi. Lisää joukkoon myös tilli, sipuli sekä mausta suolalla ja pippurilla.
Vuoraa sopiva astia kelmulla. Laita leipäkerros pohjalle ja kostuta sitruunamehulla. Lusikoi täytettä väliin ja toista. Viimeiseksi laitetaan leipäkerros ja painetaan kelmun kanssa tiiviiksi. Anna asettua jääkaapissa pari tuntia. Kumoa sitten voileipäkakku tarjoiluastiaan.( vaikea siirtää enää sen jälkeen) Levitä 400g tuorejuustoa pinnalle esimerkiksi veitsen avulla, koristele hillosipuleilla, kylmäsavulohella, mädillä, timjamilla ja kumkvatin siivuilla!

Ketoinen mantelinkuoressa: maku, koostumus ja ravintosisältö, jota ei löydä muualta.

  • Viljaton
  • Gluteeniton
  • Laktoositon
  • Hiivaton
  • Soijaton
  • Kaupoissa kautta maan
  • HoReCa & Food Service
  • Kuopiolainen Avainlippu-tuote
  • Pakkastuote, gluteeniton leipähylly

  • Hiilihydraattia 2-3g/100g
  • Proteiinia 17-18g/100
  • Kuitua 6-8g/100g

  • Hyviä rasvoja; Manteli, pellavansiemen, perunakuitu, kananmuna
  • Katso ravintoarvot ja sisältö ketoinen.fi/tuotteemme