Paprikatahnaa & Serranon kinkkua


Uunissa paahdetuista paprikoista syntyy suussasulava tahna, joka vie ajatukset Välimerelle. Master Chefistä tuttu ruoka-alan yrittäjä sekä moniosaaja Noona Sandenin keittiössä on syntynyt vuoden ympäri maistuva Ketoinen resepti, jonka voi tuunata vielä ruokaisammaksi Serranon kinkulla sekä paistetuilla kasviksilla tai perunoilla. Que aproveche!

Tarvitset

  • Ketoinen paahtoleipää
  • 2–3 paprikaa
  • Teelusikan kärjellinen cayennepippuria tai paprikajauhetta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3–4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Teelusikan kärjellinen suolaa
    • Serranon kinkkua
  • Kirsikkatomaatteja
    • (Perunoita tai muita kasviksia)

Tee näin

1. Halkaiset paprikat ja huuhtele huolellisesti. Poista paprikoista kota ja siemenet.

2. Asettele paprikat pellille tai vuokaan ja lorauta päälle noin 3 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

3. Paahda paprikoita 190-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja pinta saanut hieman väriä.

4. Laita paprikat blenderiin ja lisää mukaan aurinkokuivatut tomaatit, oliiviöljy sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi, kunnes tahna on pehmeää ja samettista. Lusikoi valmis paprikatahna kulhoon.

6. Paahda Ketoinen leipäsiä uunissa tai pannulla.

7. Ota noin ruokalusikallinen tahnaa leivälle ja levitä tasaiseksi.

8. Halkaise leivälle muutama kirsikkatomaatti ja asettele leivälle. Viimeistele leipänen Serranon kinkulla ja oliiviöljy-balsamicolla

VINKKI: Voit paahtaa uunissa myös perunaa tai muita kasviksia, jolloin saat tapasmaisen leipäsen

Ketoinen mantelinkuoressa: maku, koostumus ja ravintosisältö, jota ei löydä muualta.

  • Viljaton
  • Gluteeniton
  • Laktoositon
  • Hiivaton
  • Soijaton
  • Kaupoissa kautta maan
  • HoReCa & Food Service
  • Kuopiolainen Avainlippu-tuote
  • Pakkastuote, gluteeniton leipähylly

  • Hiilihydraattia 2-3g/100g
  • Proteiinia 17-18g/100
  • Kuitua 6-8g/100g

  • Hyviä rasvoja; Manteli, pellavansiemen, perunakuitu, kananmuna
  • Katso ravintoarvot ja sisältö ketoinen.fi/tuotteemme