Master Chefistä tuttu ruoka-alan yrittäjä sekä moniosaaja Noona Sanden suunnitteli herkullisen viljattoman punajuurireseptin Ketoinen sämpylän kanssa. Paistettu hallomi on täydellinen makupari pehmeänmakuiselle punajuurihummukselle.
Tarvitset
- Ketoinen viljattomia sämpylöitä
- 3–4 kpl punajuuria
- Voit käyttää valmiiksi kypsennettyjä punajuuria, tai halutessasi paahtaa ne uunissa
- 0,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
- 3 rkl rkl oliiviöljyä
- 1 dl cashewpähkinöitä
- Teelusikan kärjellinen suolaa
- 1 rkl balsamicoa
- (Basilikaa tai timjamia)
- (1 pkt halloumia)
- (Manteleita)
Tee näin
- 1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi massaksi.
- 2. Mausta halutessasi basilikalla tai timjamilla.
- 3. Paahda sämpylää rapeaksi, lisää muutama ruokalusikallinen tahnaa sämpylälle.
- 4. Paahda halutessasi sämpylälle halloumia ja viimeistele paahdetuilla manteleilla.
- 5. Nauti ja tarjoile illanistujaisissa tai iltapalaksi. Valmis tahna säilyy jääkaapissa 2–3 päivää.
Ketoinen mantelinkuoressa: maku, koostumus ja ravintosisältö, jota ei löydä muualta.
- Viljaton
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Hiivaton
- Soijaton
- Kaupoissa kautta maan
- HoReCa & Food Service
- Kuopiolainen Avainlippu-tuote
- Pakkastuote, gluteeniton leipähylly
- Pienessä sämpylässä ei ole mantelia
- Hiilihydraattia 2-3g/100g
- Proteiinia 17-18g/100
- Kuitua 6-8g/100g
- Hyviä rasvoja; Manteli, pellavansiemen, perunakuitu, kananmuna
- Katso ravintoarvot ja sisältö ketoinen.fi/tuotteemme