Punajuurihummusta ja halloumia sämpylällä


Master Chefistä tuttu ruoka-alan yrittäjä sekä moniosaaja Noona Sanden suunnitteli herkullisen viljattoman punajuurireseptin Ketoinen sämpylän kanssa. Paistettu hallomi on täydellinen makupari pehmeänmakuiselle punajuurihummukselle.

Tarvitset

  • Ketoinen viljattomia sämpylöitä
  • 3–4 kpl punajuuria
    • Voit käyttää valmiiksi kypsennettyjä punajuuria, tai halutessasi paahtaa ne uunissa
  • 0,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 3 rkl rkl oliiviöljyä
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • Teelusikan kärjellinen suolaa
  • 1 rkl balsamicoa
  • (Basilikaa tai timjamia)
  • (1 pkt halloumia)
  • (Manteleita)

Tee näin

  • 1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi massaksi.
  • 2. Mausta halutessasi basilikalla tai timjamilla.
  • 3. Paahda sämpylää rapeaksi, lisää muutama ruokalusikallinen tahnaa sämpylälle.
  • 4. Paahda halutessasi sämpylälle halloumia ja viimeistele paahdetuilla manteleilla.
  • 5. Nauti ja tarjoile illanistujaisissa tai iltapalaksi. Valmis tahna säilyy jääkaapissa 2–3 päivää.

Ketoinen mantelinkuoressa: maku, koostumus ja ravintosisältö, jota ei löydä muualta.

  • Viljaton
  • Gluteeniton
  • Laktoositon
  • Hiivaton
  • Soijaton
  • Kaupoissa kautta maan
  • HoReCa & Food Service
  • Kuopiolainen Avainlippu-tuote
  • Pakkastuote, gluteeniton leipähylly

  • Pienessä sämpylässä ei ole mantelia
  • Hiilihydraattia 2-3g/100g
  • Proteiinia 17-18g/100
  • Kuitua 6-8g/100g

  • Hyviä rasvoja; Manteli, pellavansiemen, perunakuitu, kananmuna
  • Katso ravintoarvot ja sisältö ketoinen.fi/tuotteemme